Blog en modellenboek

Iedere modeseizoen volgt hier een blog over de laatste haartrends en updates uit kapsalon Papillot. Zo bent u op de hoogte over wat u veel zult gaan zien en weet u wat er bij ons speelt. Voor bijzondere haarcreaties en make-overs moet u zeker onze Facebook pagina in de gaten houden!

Wilt u een compleet nieuwe look? U kunt inspiratie opdoen in dit modellenboek.

 

December 2016

Het jaar is weer omgevlogen. Nog een drukke maand voor de boeg en dan sluiten we af met een weekje vrij, tussen kerst en nieuwjaarsdag om precies te zijn. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Kapsalon Papillot vierde dit jaar haar 25-jarig jubileum en trakteerde iedere klant op een kopje koffie of thee met iets lekkers bij ’t Raadhuis van Goudriaan. Het jubileum is door jullie als trouwe klanten mogelijk gemaakt en dat is fantastisch! Daarbij hebben we veel felicitaties mogen ontvangen; waarvoor hartelijk dank!

Sinds afgelopen zomer is er een nieuw gezicht in de kapsalon: Renee. Voor de liefde is zij van Limburg naar de Alblasserwaard verhuisd. In drukke tijden – denk aan kerst ? – springt zij bij. Renee is een allround kapster met jarenlange ervaring die heel goed past bij onze kapsalon.

In de tweede helft van het jaar hebben we een cursus kleuren en ook een seminar over het kappersvak gevolgd. Dit is altijd weer inspirerend, leerzaam en toepasbaar, maar vooral ook erg leuk!

Onze eindejaarsactie bestaat uit een verloting van een mooi espressoapparaat. Het enige wat je hoeft te doen is je naam en nummer achter te laten in de kapsalon na een behandeling. Ondertussen heeft bijna iedereen zijn naam op een lootje geschreven. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit dan snel bij je volgende bezoek! De trekking is op vrijdag 23 december.

Prioriteit nummer één is op dit moment het kerst-proof maken van jullie kapsels! Er wordt nog steeds veel gekleurd in diverse stijlen en sommigen durven een permanente krul in het haar te zetten, oftewel… permanenten. Terug van weggeweest. Zou je ook eens krullen willen in plaats van stijl of andersom? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Nogmaals benadrukken we graag dat we heel dankbaar zijn voor jullie vertrouwen als klant in ons. Voor nu wensen wij jullie hele fijne feestmaand toe!!

 April 2016

We zijn alweer een eindje op weg in het jaar 2016, tijd om u op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen in kapsalon Papillot.

We begonnen het jaar goed door op visite te gaan bij Bertus en Leen, beter bekend als de barbiers uit Rotterdam: Schorem. Enthousiast en vakkundig, ontzettend leuk om van te leren. Met grappen en grollen maar ondertussen heel serieus met het kappersvak bezig, kregen wij allerhande tips. Van technisch tot inspelen op de wens van de klant, alhoewel wij, tot zover, geen biertjes uitdelen tijdens het knippen ?

Ook bruid en bruidegom plus de bijbehorende gasten weten ons te vinden dit vbruiloftsgasten voorjaar 2016oorjaar. Als jullie onze Facebookpagina volgen zien jullie de resultaten van dit leuke stukje van ons vak. Soms vroeg uit de veren, op locatie, maar ook in de salon, zijn we bezig met het perfecte kapsel op de mooiste dag.

 

undercutting 2016De trends dit voorjaar zijn vrolijk en divers. Jongens houden vooral van korte en strakke koppies, al dan niet voorzien van in geschoren lijntjes. Ook de heren zijn voornamelijk kort tot zeer kort maar met een veelal langere bovenpartij en natuurlijk… de baard! Helemaal terug van weggeweest :-).

 

 

De meisjes hebben lange haren, met of zonder lagen. De haren worden veel gevlochten zowel gedeeltelijk als boexersvlecht trend 2016helemaal met verschillende technieken. Bij bloggers en beroemdheden hebben we dit voorjaar al vaak de boxersvlecht gespot. Daarbij zien we ook de in/outside, waterval, vissengraat, of gedragen in combinatie met elkaar. Kleuren, en het liefst op de manier dat jegrijs koppie trend 2016 geen last hebt van uitgroei, is erg populair dit seizoen. De balayage, de ombre, folies en kamstrepen blijven ontzettend geliefd in onze kapsalon. Ook voor de dames zijn deze technieken natuurlijk van toepassing. Zowel in kort of langer haar. Daarbij schreven we vorig jaar al over de grijskleuring. Dit is nu echt niet meer weg te denken in het straatbeeld, wie durft…;-)

 

 

 


 

November 2015

Maandag 9 november hebben we met ons team de cursus ‘hot tool styling’ gevolgd. De kerst komt eraan en zo ook de bijbehorende  feestkapsels: wij waren wel in voor wat nieuwe tips&trics!

Deze cursus werd gegeven door Boyd Heinemann. Heinemann heeft zich gespecialiseerd in het opsteken van haar. Hij heeft een aantal jaren ervaring opgedaan in Duitsland bij verschillende shows. Inmiddels heeft hij zijn eigen onderneming, gespecialiseerd in bruids-/feestkapsels. Het was erg leerzaam om van deze vakman cursus te krijgen. Daarbij was het inspirerend om met de andere kappers ervaringen te delen en ideeën uit te wisselen.

Verschillende nieuwe technieken werden ons op deze dag geleerd. Losjes opsteken is een kunst, we zijn snel geneigd het lekker stevig vast te steken, het losse effect mist dan. Van Heinemann leerden we het stevig op te steken en het toch  los en nonchalant er uit te laten zien.

Daarbij hebben we een nieuwe krultang aangeschaft die een onwijs mooi effect geeft.

De nieuwe krultang maakt het mogelijk om losjes op te steken met krullen in het gezicht, die nauwelijks te onderscheiden zijn van een natuurlijke krul (zie afbeeldingen). Dus heb je een diner, gala of de een ander feest, wil je een Maxima knot of die van Nikki Plessen, het kan allemaal!

Wij zijn weer vol inspiratie en zijn hiermee al druk aan de slag gegaan.

20151111_150316 1       20151110_142725

Krijg je ook zin in een feestelijk kapsel, wij doen met veel plezier je haar – prijzen zijn vanaf vijftien euro. De koffie staat klaar (we hebben een nieuw apparaat met o.a. overheerlijke Latte Macchiato’s, cappuccino’s en espresso’s) en de krultang is al warm!

 


 

Oktober 2015

Merkt u ook dat u in de herfst meer haar verliest? Hoewel dit normaal is, kunt u het beperken!

Daarom geven wij u deze maand graag een aantal tips.

 

Per dag kan een mens zestig tot honderd haren verliezen. Veel dames en heren merken echter dat hun haar meer uitvalt in het najaar. Tussen eind augustus en eind november lijkt dit meer te zijn dan gedurende de rest van het jaar. Dit kan kloppen. Bij sommige mensen is het haarverlies wel drie tot vier maal meer dan normaal.

Hoe komt het?

In de zomer hebben warmte en zonlicht een positieve invloed op de hormonen die de haargroei regelen. Het haar groeit sneller tijdens de zomermaanden. Het komt hierdoor eerder in de stopfase terecht en valt vervolgens uit.

Iedere haar kent namelijk drie fasen, namelijk de anagene fase/groeifase (2-8 jaar), catagene fase/stopfase (een aantal weken) en telogene fase/nieuwfase (± 3 maanden).

Het haar stopt, zoals de naam doet raden, in de stopfase en wordt voorbereid om uit te vallen. In de nieuwfase begint er nieuw haar te groeien. Het toegenomen haaruitval is dus tijdelijk. Na enkele weken herstelt het zich tot een normaal niveau.

Moet en kunt u er iets aan doen?

Zolang haaruitval zich beperkt tot 4-6 weken, is er niets bijzonders aan de hand en hoeft u geen stappen te ondernemen. Wanneer u merkt dat uw haar te dun wordt, kunt u een aantal dingen doen. De tips om haarverlies te beperken en tevens de hoofdhuid en haargroei gezond te houden, hebben we voor u op een rij gezet.

 

Tips:

 • Ga voorzichtig met uw haar om
 • Gebruik een milde volume shampoo*
 • Spoel uw haar na het wassen met lauw i.p.v. heet water uit
 • Borstel het voorzichtig m.b.v. van een Tangle Teezer* (altijd na i.p.v. voor het wassen)
 • Droog het rustig af
 • Gebruik de föhn zo min mogelijk
 • Onderga zo min mogelijk chemische behandelingen (i.i.g. niet meer dan eens in de 6-8 weken)

 

Daarbij kunt u uw leef- en eetpatroon aanpassen om haaruitval te verminderen:

 • Krijg voldoende vitaminen en mineralen binnen zoals ijzer, zink, vitamine A en B
 • Eet spinazie, zalm, kip, eieren, yoghurt, walnoten, paranoten en pompoenpitten
 • Neem lijnzaadolie (verkrijgbaar in capsules)
 • Rook niet
 • Vermijd stress

 

*Deze producten zijn verkrijgbaar in kapsalon Papillot.

 September 2015

De zomer is voorbij. De herfst en winter komen eraan. Ook wij worden overspoeld met nieuwe trends voor het komende seizoen. Glanzend en gezond haar staat centraal. Het is altijd even omschakelen na de jurkjes, korte broeken en teenslippers. De zomerse zon die we als Nederlanders graag opzoeken en waar we zo van kunnen genieten, tast anderzijds ons haar aan. Het haar wordt stugger, droger en ook de gespleten haarpunten blijven over ter nagedachtenis aan die heerlijke zomerse zon.

Eigenlijk is iedereen er na de zomer aan toe om weer even naar de kapper te gaan. Een leuk model en investeren in de kwaliteit van je haar, onder het motto: als je haar maar goed zit! Ook bij ons in de salon hebben we dit gemerkt en bracht dit een gezellige drukte met zich mee.

We hebben er weer zin in en zijn gelijk in de nieuwe trends en cursussen gedoken voor komend seizoen. Lang haar, kort haar, gekleurd, grijs, gestyled of in de krul. Eigenlijk kan alles. Om deze reden hebben we ook een divers programma aan cursussen samengesteld. Zo hopen we bij de kleurcursus, lang haar styling (hot tool styling by Boyd Heinemann), maar ook bij de bekende kapperzaak Schorem by Bertus en Leen veel te leren! De mannelijke bezoekers van onze salon worden erg gewaardeerd en moeten zeker niet als ondergeschoven kindje worden gezien. Met deze laatste cursus willen we graag inspiratie opdoen voor hen.

Benieuwd naar onze ervaringen bij de cursussen? Vraag er gerust naar in de salon en hou onze site in de gaten, want meer nieuws volgt…

 


 

Juni 2015

Zomer 2015 zien wij voor dames vrij diverse trends.

We willen beginnen met een bijzondere trend: grijs haar is in! Veel dames zijn van mening dat grijs haar zo snel mogelijk geverfd moet worden, maar dit hoeft dus niet. Wij kunnen uw haar ook grijs verven. Bij dames met natuurlijk grijs (maar geverfd) haar kunnen wij geleidelijk de gehele coupe grijs maken. We zorgen er dan voor dat uw uitgroei u minder stoort door middel van verschillende technieken.

Daarbij wordt de balayage kleuring veel gezien. Het is de opvolger van de dip&dye die we in de zomer van 2014 veel zagen. De balayage kleuring wordt alleen aangebracht aan de oppervlakte van het haar. Dit zorgt voor een zachte en natuurlijke look, oftewel het geeft een ‘sunkissed’ effect. Het is ideaal voor dames die geen geheel andere haarkleur willen, maar net even wat anders. Zowel brunettes als blondines als roodharigen kunnen hiervoor kiezen.

In modebladen komt het haar opsteken met haarbandjes (van elastiek) veel terug. Dit is ideaal voor de zomer wanneer het warm is om het haar los te dragen én het is binnen 3 minuten gebeurt. Bij Papillot &zo zijn deze bandjes verkrijgbaar. Wij geven graag tips en tricks over hoe u dit het beste kan doen. Daarbij zie je deze zomer ook veel vlechten: vissengraat, waterval, haarbandvlecht enz., wanneer er genoeg animo is, geven wij graag een vlechtcursus.

Wat zijn de haartrends voor heren?

Er zijn geen enorme veranderingen voor de heren. We zien nog steeds de undercutting trend en de scheiding. Dit houdt in dat het aan de zijkant kort is en aan de bovenkant langer. Deze zomer worden deze contrasten wel minder heftig en worden kapsels wat zakelijker. Het loopt dus meer in elkaar over, de zijkanten worden voller, maar het blijft wel kort. Ook bij de heren geldt dat hun kapsel er deze zomer natuurlijk uit moet zien. Dus wanneer u stylingproducten gebruikt, kiest u voor producten die volume geven in plaats van een sterke fixatie en houdt u het bij mat in plaats van glanzend. Het haar bovenop wordt vaker ‘omhoog’ gedragen in tegenstelling tot opzij. Voor de mannen geldt dus een wat lossere en een wat meer gedekte look.